Administrator danych
Administratorem Twoich danych osobowych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9.

Możesz się z nami skontaktować:

  • pisemnie  korespondencją tradycyjną, na adres: „Grupa 69” s.c., ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice korespondencją elektroniczną, na adres: dane@mistrzbranzy.pl


Podstawa prawna
Respektujemy obowiązujące przepisy prawa, w tym w szczególności Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwane dalej RODO, ustawę z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. poz. 1000, zwaną dalej Ustawą) i inne właściwe przepisy o ochronie danych osobowych. Zobowiązujemy się do zachowania bezpieczeństwa i poufności pozyskanych od Państwa danych osobowych. Sklep MistrzBranży.pl jako Administrator Danych Osobowych wdrożył odpowiednie zabezpieczenia oraz środki techniczne i organizacyjne w celu zapewnienia najwyższego stopnia ochrony danych osobowych.


Jakie dane i w jakim celu zbiera sklep MistrzBranzy.pl? 
Sklep pozwala na utrzymanie anonimowości użytkownika podczas korzystania z serwisu. Zbiera dane zawarte w logach systemowych (np. adres IP) w celach technicznych (związanych z administracją serwerami) oraz w celu zbierania ogólnych danych demograficznych (np. region, z którego IP łączy się z serwisem). Przetwarzamy Twoje dane osobowe celem świadczenia Usług, tj. przeglądania stron Portalu, wyszukiwania treści czy usług.

Rejestracja w sklepie MistrzBranzy.pl wymaga wypełnienia formularza, w którym należy podać informacje umożliwiające skontaktowanie się z użytkownikiem (adres e-mail) oraz realizację jego zamówień składanych w sklepie. W szczególności dotyczy to:

- imię i nazwisko – podczas składania zamówienia będą Państwo poproszeni o podanie swojego imienia i nazwiska, abyśmy mogli zrealizować zamówienie oraz abyśmy mieli możliwość nawiązania z Państwem kontaktu,
- adres zamieszkania – jest nam potrzebny do realizacji zamówień w postaci wysyłki zamówionego przez Państwa produktu,
 - numer telefonu – zdarza się, że dzwonimy do Państwa w celu doprecyzowania zamówienia lub wyjaśnienia wątpliwości
- adres e-mail – poprzez adres e-mail wysyłamy do Państwa potwierdzenie złożenia zamówienia oraz zmiany statusu w trakcie realizacji zamówienia
- NIP – Numer Identyfikacji podatkowej pobieramy od przedsiębiorców oraz osób, które żądają wystawienia faktury i posiadają numer NIP:

Jaka jest polityka portalu MistrzBranzy.pl dotycząca plików "cookie"?
Twoja przeglądarka internetowa może przechowywać pliki tekstowe (ang. "cookies") na dysku twojego komputera. W plikach "cookies" znajdują się informacje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania serwisów internetowych, w szczególności tych wymagających autoryzacji.

Za pomocą plików cookies nie są przetwarzane lub przechowywane dane osobowe.

Sklep MistrzBranzy.pl przechowuje pliki cookies na komputerach użytkowników w celu:
•    utrzymania sesji użytkownika (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej stronie wpisywać nazwy użytkownika i hasła;
•    tworzenia statystyk oglądalności dla naszych partnerów treściowych i reklamodawców;
•    tworzenia ankiet internetowych i zabezpieczania ich przed wielokrotnym głosowaniem przez te same osoby.

Większość przeglądarek umożliwia użytkownikom kontrolowanie plików cookies w ustawieniach preferencji przeglądarki. Użytkownicy powinni przeczytać politykę ochrony prywatności przeglądarki z której korzystają (np.: Chrome, Internet Explorer, Firefox, Opera), aby poznać zasady korzystania z plików cookies w tej konkretnej przeglądarce. Ograniczenie możliwości ustawienia plików cookies może pogorszyć ogólną jakość korzystania ze stron internetowych.

W jaki sposób chronione są informacje?   
Informacje przechowywane są i przetwarzane przez MistrzBranzy.pl z zachowaniem odpowiednich środków bezpieczeństwa, spełniających wymagania polskiego prawa. 

Czy podane informacje osobiste są udostępniane innym podmiotom?   
Sklep MistrzBranzy.pl na podstawie uzyskanych informacji sporządza zbiorcze zestawienia statystyczne, które są ujawniane osobom trzecim. Zestawienia takie nie zawierają danych pozwalających na identyfikację pojedynczych użytkowników.

Twoje prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych
Przysługują Ci następujące prawa w związku z przetwarzaniem przez sklep MistrzBranzy.pl Twoich danych osobowych:
•   prawo dostępu do Twoich danych osobowych

•   prawo sprostowania danych osobowych

•   prawo do usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych w określonych ustawowo przypadkach

•   prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych

W celu skorzystania z powyższych praw należy skontaktować się z nami pod adresem dane@mistrzbranzy.pl


Zmiany
Naszym celem jest zapewnienie jak najdalej posuniętej ochrony. Rozwój technologii oraz rozwój oferty MistrzBranzy.pl powodują, że nasza polityka ochrony prywatności może ulegać zmianom, o których będziemy informować na tych stronach. Serwis MistrzBranzy.pl szanuje prywatność swoich użytkowników. Proszę zapoznać się z naszą polityką prywatności.